Osaka och Ritsuko

Compact living kan man säga om rummet vi bor på speciellt om man bott på lyxhotell i Peking med stora ytor. Det är inte mycket golvyta att sprida ut leksaker på vilket betyder att de ligger just där man måste gå vilket kan vara smärtsamt för fötterna ibland. Cross Hotel hitade vi via nätet och ligger så att säga ”mitt i smeten” eller i Osakas pulserande hjärta, Dotombori.

 

Det som jag (Alexandra) allra mest sett fram emot under Japanbesöket var faktiskt mötet med Ritsuko, min japanska brevvän. Vi fann varandra via Postens internationella ”Penpal-klubb” 1985 och har sedan dess skrivit brev, skickat familjefoton och andra landstypiska souvenirer till varandra. Ritsuko hade faktisk med sig de två små lappdockorna jag köpte i Dorotea 1986 och visade mig! Vi försökte få till en träff redan vid vår förra Japanresa men det lyckades inte så det var enormt roligt att se henne denna gång. Hon bor i Tokyo och hade rest med Shinkansen över dagen till Osaka för att träffa oss. Tyvärr kunde hennes familj (man och barn) inte följa med eftersom deras son på 1,5 år var sjukt. Det hade ju varit kul för Elliot att träffa Taisei. Hon bjöd oss på den typiska gatumaten i Osaka Taku-jaki, bläckfiskbollar. Det smakade faktiskt gott men jag vet inte om vi hade vågat prova detta på egen hand.