Cruising utmed Santa Monica Beach

Vad passar bättre så här inför dopparedagen att glida fram på en cykel utmed stranden vid Santa Monica? Förra gången vi var här gick vi mellan Santa Monica pier och Venice beach men det är lite långt för en 4-årings ben så vi testade cykeluthyrningen. Där fanns allehanda roliga cyklar men vi valde en traditionell modell och Martin kopplade på en cykelkärra där barnen satt nöjda.  Det är en jättetrevlig slingrande cykelväg utmed havet där man samsas med andra cyklister och rullskridskoåkare.  

 

Strandstråket (The south Bay Bicycle Trail) är 35 km långt och är enligt stadens egna uppgifter det längsta strandstråket i världen. (Det måste jag nog kolla upp…). Utmed stranden finns olika möjligheter till aktiviteter såsom beachvolleyboll, utegym och lekplatser.  Många är ute och joggar eller tränar vilket man kanske behöver i detta land där det vimlar av snabbmatställen. Vi gjorde ett stopp vid en lekplats som var välbesökt med många olika rutschkanor och klättermöjligheter.  Sedan gled vi sakta vidare mot Venice beach där vi tittade på skateåkarna och sedan åt lunch på ett litet hak.