Lucia: Svenska kyrkan i Los Angeles

Vi hade turen att bli inbjudna till att delta i Luciafirandet i Svenska kyrkan i Los Angeles.  Däremot hade vi lite otur som även drabbade de som bjudit in oss, nämligen sjuka barn. Elliot kunde inte följa med, och vår väns dotter som övat för just denna kväll var också hemma och var sjuk.
Kyrkan kändes som en svensk utpost med drygt hundra mer eller mindre svenskspråkiga och väldigt många barn. Julia trodde väldigt länge att även hon skulle få stå framme vid altaret och sjunga men insåg ganska sent att så inte skulle vara fallet. Det var andra barn som denna kväll fick vara lucia, tomtenissar och pepparkaksgubbar. De lyckades bra och sjöng fint även om det ibland var rätt svårt för dem att överrösta deras mindre syskon som satt i kyrkbänkarna och var allt annat än tysta.
Efter fint Luciatåg var det vild lek och svensk julbord i närliggande byggnad. De hade till och med glögg. Julia lyckades somna in precis innan tomten kom, men han hade en fin uppvaknande effekt på henne när han kom in med julklappssäcken. Julia trodd att tomten hörsammat hennes tvåhundra önsknngar att hon nu äntligen skulle få den mjukiskatt som hon tidigare i veckan spanat in i en leksaksaffär på third street promenade. Hon lyckades till och med trots femtio andra barn få present nummer tre. Ansiktsutrycket visade dock en viss besvikelse när hon upptäckte att det var pepparkakor och lite godis som dolde sig i paketen. Jag intygade dock att tomten skulle komma ytterligare en gång när det var riktig julafton.

Barnkören

Luciatåget

Julia och tomten