Lång resa

Det är verkligen långt bort till Nya Zeeland från Sverige. Det känns som det är så långt bort som man kan komma. Oavsett om man flyger över sydamerika, nordamerika eller asien är det ungefär lika många timmar, cirka 30 stycken i luften.

Denna gång tog vi taxi till arlanda. Taxiresa 45 minuter och sen hade vi knappt två timmar på arlanda så att vi skulle hinna hälsa på Magnus, Stina och Oliver som också skulle ut och resa.

Första stoppet var London. Tre timmar i planet varav 2,5 timme i luften.  På Heathrow var det däremot snabba puckar -vi hade en timme att ta oss ur planet och genom nästa säkerhetskontroll för att flyga till USA. Först blev vi lite glada när flyget till London var en haltimme före tidsschemat, men tyvärr fick vi inte landningstillstånd. Det innebar att vi flög i cirklar över London istället.

Raskt tempo och allt klaffade på Heathrow. Nästa flygning till Los Angeles var 11 timmar. LAX är en stor flygplats och denna gång tog det oss nästan två timmar att ta oss ut från flygplatsen efter en lång, lång kö till passkontrollen, och sedan en lång kö för visa att vi inte tog med oss något dumt in i landet.

Efter som Elliot var sjuk och att vi hade hotellrummet till klockan 19, kom vi ut extra tidigt till flygplatsen inför nästa flygning till Auckland. Denna gång gick allt fort genom security med mera. Vi fick vänta tre timmar då planet kom in sent.

Mellan Los Angeles och Auckland är det 13 timmar i luften.  Auckland däremot är en liten flygplats och det går gick fort att komma ut. Efter två timmar hade vi ordnat med lite lunch och hämtat hyrbilen.

Vi hade i år valt att lägga lite utforskning av Nya Zeeland före ankomst till Elin och för att spara pengar så bilade vi ned till Nelson med två övernattningar. Flygpriserna inrikes är inte heller de bästa kring jul…

Att bila från Auckland till Wellington via New Plymouth tog 10 timmar. Då stoppade vi två nätter i New Plymouth för att ta det lite lugnt, och för att leta efter den omtalade vulkanen.

I Wellington väntade vi en timme på färjan. Själva båtfärden är cirka 3,5 timme lång. Därefter var det ytterligare 2,5 timme bilfärd sen var vi framme!

/ http://www.jordenruntigen.se