Konsten att hitta biljetter

Äntligen på väg. Detta år bokade vi resan sent, vilket innebar att det var svårt att hitta biljetter över huvudtaget och de vi hittade var alldeles för dyra. Lösningen blev att boka en tur och returbiljett från London. Då blev plötsligt utbudet väsentligt mycket större och även prisbilden mera rimlig om än dock inte billigt. Innan vi hittade de biljetterna gick vi igenom alla stora flygbolagens hemsidor, seat24, travelpartner samt frågade en resebyrå. Testade även att söka från köpenhamn, amsterdam m.m. Vi hittade till slut den resan som vi ville ha och även med korta stop over via Air Newzealands hemsida.

Resan till London bokade vi en billig biljett via Norwegian. Visserligen kom vi då till Gatwick och nästa flight gick från Heathrow. För att vara på säkra sidan såg vi till att ha ungefär 6 timmar emellan ankomst och avgång. Det var i mesta laget. Taxi mellan flygplatserna tog bara 45 minuter och planet kom in en halvtimme tidigare.

Måste också lovorda Norwegian som har fri wireless ombord. Fungerar alldeles utmärkt, får resan att gå fortare och hinner även jobba lite. Vi testade till och med att använda skype till Nya Zeealand, vilket fungerade även om det var svårt att höra pga allt flygplansbuller.

 

20111226-073041.jpg