En dag i Niseko

Vi började att vakna halv två på natten. Sedan läste vi en timme typ.Därefter var Julia och jag tvungna att sova. Då sov vi som stockar och blev väckta halv åtta för att äta frukost. Fast det fanns inte så mycket att välja på. Det fanns typ bara flingor med mjölk,macka och juice. Efter frukosten fick vi prova pjäxor och skidor. Sen kom en Rysk man och sa att vi fick åka till andra sidan berget för det var för blåsigt. Så han skjutsade oss till en buss station där vi fick vänta på en buss som gick till en annan sida av berget. Och när vi väl kom fram var vi tvungna att stå i en kö för att få liftkort. Det kostade 59200 yen! Men mamma köpte kitkat när vi väntade. Äntligen var det färdigt ”OJ!”
det visste jag inte. Det var också kö till liften för det var den ända liften som gick. När vi åkt upp och sen ner var det fler liftar som hade öppnat. Så vi försökte med att åka lite närmre vårt hotell Tomten.Den sista liften hade ingen säkerhetsbygel. För mamma var den upplevelsen det läskigaste hon gjort. Jag skulle inte ge förslag att åka den liften. Efter det fick vi åka en lång platt sträcka för att komma till en annan sida som var närmre vårt hotell.  Där åkte vi ganska länge.
Jag var den ända som ville åka röda och svarta när de andra i familjen ville åka gröna backar. Jag kan avslöja en grej, att 100 yen är 7 svenska kronor så är det någon som kan lista ut hur mycket 59200 yen är i svenska kronor?
Efter alla åken så åkte vi tjugo minuter med bussen hem till Tomten alltså hotellet. Jag tjafsade med Julia och Julia tjafsade med mig. För båda var väldigt trötta så vi somnade tillslut. När vi kom fram så klev vi av och satte på oss skidorna och åkte ner till hotellet Tomten där vi bodde för de som inte fatta men vi fick rena rama utskällningen av den ryske mannen som jobbade här på hotellet.
Man kunde visst få böter och massa andra grejer om man åkte skidor på trottoaren. Men jag Julia och mamma kom lite efter så det var bara pappa som fick utskällningen som tur var. Jag kan avslöja en till grej, 1300 yen är hundra svenska kronor. Man var tvungen att sätta på sig tofflor om man skulle vara inne. Alla frös så vi gick till damer och herrar. Men man kunde inte vara flera familjer som på ett omklädningsrum på badhus. Förs var man tvungen att duscha och det roliga var att i Japan tog man en liten hink som man fyllde med vatten och hällde över huvudet. Efter att man hade duschat så skulle man bada i SKÅLLHETT VATTEN! Det var verkligen jätte varmt.
Efter det var vi och köpte pizza på Nisekos bästa pizzaresturang. Det var bara ganska gott. Det fanns jätte många olika fanta sorter Julia tog melon smak på sin fanta, jag tog en cola och mamma och pappa delade på en öl. Sen var dagen slut. Det roligaste var att åka liften utan säkerhetsbygel fast det var läskigt. För andra gången vi åkte den sa jag ”NEEJ DET ÄR ANDRA GÅNGEN SOM MAN DÖR”

av
Elliot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 reaktion på “En dag i Niseko

  1. Wow vilken dag! Låter ganska läskigt med en lift utan säkerhetsbygel! Om två o en halv dag är ni här! Imorgon ska det bli 30 grader varmt!! Dave, Dylan o Kee ska ha en dag på stranden medan jag jobbar.
    Kram

  2. Wow Elliot vilken inlevelse i din berättelse och vad roligt att få ta del av er spännande dag. Inte orkar du skriva så där långt varje dag?

  3. Härligt att få höra från er! Jag har undrat hur nu har det. Vad du är duktig på att skriva Elliot. jag kunde riktigt se er alla framför mig. Här hade vi värmerekord i helgen plus 12 grader. Vi klädde vår julgran i i helgen. Vi ska försöka komma ihåg att vattna den så den finns kanske kvar när ni kommer hem. Ta det lugnt i backarna Elliot och ni andra med, kram från farmor farfar hälsar

  4. Fint skrivet Elliot, mycket inlevelse i berättelsen. Nu är Isabella hos oss i Eskilstuna, så vi leker hela dagarna. Ha det bra så väntar vi med spänning på mer om resan.
    Kram
    Mormor

Kommentarer inaktiverade.