En ny variant

Årets resa till Nya Zealand blir inte en jorden runt resa, utan en tur och retur med stopp i Japan. De första åren bokade vi våra resor genom resebyråer. Det var ganska omständligt och krävde veckor med korrespondens för att få till bra flighter och de tider som vi önskade. Sedan upptäckte vi Star alliance och One worlds hemsidor där man kan själv plocka ihop sina resor. Kräver också lite tid men det går snabbare och har på senare år också varit lättare att hitta bra priser där än genom resebyråerna.

I år har vi inte heller använt oss av de stora flygnätverkens hemsidor utan plockat ihop allt själva. Få se hur det går. Finnair har länge haft bra erbjudanden till Asien, inför jul hade de speciellt bra priser till Peking och Tokyo. Vi funderade länge på Peking, det var ett tag sedan vi var där och det vore kul att ta någon längre tur i Kina för att exempelvis se Terracottaarméen, fast detta år hade vi inte så mycket tid och det är en resa i sig att ta sig till Xian. Förra året lärde vi oss att det går relativt smidigt att resa med lite mera packning och ta några skiddagar. Vi fick då några fina dagar i Whistler. Japan är ju också känt för sin fina snö och bra skidorter. Efter lite googlande hittade vi Niseko som verkade vara ett bra ställe. Dit kom man enklast med 3 timmars bussfärd från Sapporo, och till Sapporo flög ganska många flygbolag. Så sagt och gjort, vi köpte en tur och retur från Bromma till Tokyo via Helsingfors. Därefter blev det Jetstar från Tokyo till Sapporo och sist en bekväm busstur med Niseko resort liner.
Därefter hittade vi biljetter med Air New Zealand tur och retur från Auckland till Nelson via Auckland/Wellington. På hemvägen passar vi på att ta en långweekend i Tokyo.
När jag berättade om resan för barnen var Julias reaktion: ”Nej inte Tokyo igen”…
Elliot däremot såg fram emot skidåkningen.

Ytterligare en fördel med att börja resan med Finnair var att jag kunde arbeta en hel dag i Helsingfors. Flyget till Helsingfors gick först 17:25 på kvällen. Övriga familjen flög 12:50 från Bromma så barnen hann gå förmiddagen i skolan. När vi kommer tillbaka den 10:e januari har de bara missat fyra dagar i skolan, varav en är avslutningsdagen. För oss som jobbar är det inte lika bra jul i år. Dock så blir det lättare och lättare att arbeta när man är på resande fot. Då och då finns det uppkoppling även på långflighter samt på Finnairs flight hade vi eluttag. Perfekt hann avverka 700 emails.

20151217_162355_resized
Det hanns med några sista emails innan avgången från Helsingfors.

Japan

Japan

Japan