Swingbridge

På vägen mellan Punakaiki och Wakefield ligger Nya Zeelands längsta hängbro, Buller Gorges Swingbridge. Ett måste besök om man har gått Väg & vatten utbildning. Men givetvis som det alltid är i Nya Zeeland så är det inte bara en hängbro. De har kryddat med en mängd äventyrsaktiviteter. Här kan man åka jetboar, ”flyga” över vattnet i en flying fox, vandra eller vaska guld.
Vi valde att gå över bron, ta en 15 minuterspromenad genom gamla guldområden och sedan hoppa i en sele och ”flyga” tillbaka. Det var höjdpunkten på besöket. Vi åkte två och två. Först ville barnen åka tillsammans men efter fått förklarat att det behövdes lite tyngd för att få upp riktig fart grupperade vi oss vuxen tillsammans med barn. Enligt de som arbetade där åkte man över i cirka 50 km/h. Till och med Keelan som är yngst vågade till slut att åka. Läskigast var nog när man kom över till andra sidan och smällde i stoppklossarna.
Allt som allt – kul!
/Martin

Ute på hängbron

Ute på hängbron

Lugnt tempo över bron

Lugnt tempo över bron

Lite djungelvandring

Lite djungelvandring

Redo för högre tempo tillbaka

Redo för högre tempo tillbaka

Nu kör vi

Nu kör vi

Elliot på väg

Elliot på väg

Väntar på sista man

Väntar på sista man