Till Nya Zeeland utan stop over

I nytt land och på nytt jobb och utöver det en arbetsgivarejul innebar att det inte blev många lediga dagar. I Baerum kommun har de som princip att inte tillåta ledighet utöver skolloven. De har heller inte ledigt för trettondagsafton utan skolan startar den 3:e januari. Efter ett samtal med rektorn var det godkänt om barnen var lediga i fyra dagar, vilket innebar att vi kunde resa mellan 22:a dec och 8:e januari. För att hinna ned till julafton hade vi i år inte tid att göra några stopp på vägen ned.
Vi lämnade Stabekk den 22:a dec kl 1410 för att ta flytoget till Gardemoen. Första flygturen var kort och gick till London. Där hade vi knappt tre timmar. I år hade både föräldrarna kort så vi kunde komma in i loungen till barnens glädje. Vi hann med lite middag där och köpa någon julklapp. Alexandra fick en apple watch och barnen blev avundsjuka.

Nästa etapp gick från London till Singapore. Det var första gången vi fick flyga i en Airbus A380, ett gigantiskt flygplan i två våningar med allt från sviter till vanliga trånga platser. Vi satt längst ned och längst bak, raden bakom de med spädbarn som inte kan sova. 12 timmar senare var vi framme i Singapore där vi hade två timmar vilket var precis vad vi behövde för att gå av planet, gå till ny gate och passera security. Vi bytte till ett likadant plan men denna gång kom vi lite längre fram och det var inga spädbarn som höll oss vakna.

Efter ytterligare elva timmar landade vi i Auckland. När vi för en gångs skull hade gått om tid så gick allt väldigt raskt. En skön promenad mellan utrikes och inrikesterminalen.

Sista etappen bjöd på fin utsikt och Mt Egmont är alltid lika imponerande.

Vi landade i Nelson den 24 dec kl 1600.

Airbus A 380

Ombord

Sista flighten

Mt Egmont